TLF har vært i Oslo Tingrett i dag for å følge en viktig prinsipiell sak i forhold til yrkessjåfører som skader seg på jobben. Er det en yrkesskade eller en trafikkskade?

yrkesskadeTLF- medlemmet Rune Andersen opplevde alle sjåførers mareritt, nemlig det å bli alvorlig skadet på jobb.

Uhellet skjedde 21 mai 2015 i en thermohenger. En skillevegg gikk ut av skinnene og traff Rune i hode og nakke. Dette resulterte i to brudd i nakken.

Dette var en svært alvorlig skade og legene kaller det et mirakel at Rune kan gå i dag.

Rune var ikke organisert når ulykken inntraff, men han var heldig som jobbet for en seriøs transportør som tok ansvar i langt større grad enn hva man kan forvente av en arbeidsgiver.

– Jeg kan ikke få takket Sandvik Transport/BAMA logistikk for hjelpen og støtten jeg har fått. Selv om mange har vært til støtte er jeg nødt til å trekke frem daglig leder Runar Bakken og tidligere HR sjef Jorunn Landsverk.

De har begge betydd veldig mye for meg i den vanskelige tiden, sier Rune.

 

yrkesskade eller trafikkskadeNår vi møter i Oslo Tingrett sal 416 har det gått 3,5 år siden ulykken skjedde. Det som skal avgjøres er om arbeid med å flytte en skillevegg i en thermotralle er en yrkesskade eller en trafikkskade.

Man er ikke enig om hvilket forsikringsselskap som utbetale forsikringssummen til Rune.

For Rune er det viktig at dommen i Tingretten som nå er til behandling blir stående.

Anking og enda mere venting vil bli en ytterligere belastning.

 

 

Takket være god hjelp og støtte fra firmaet har Rune sin sak gått som den skal, selv om tiden systemet bruker før de konkluderer er alt for lang.

– 3,5 uavklarte år tærer på psyken og jeg tør ikke tenke på hvordan dette hadde gått om ikke firmaet hadde stilt opp som de gjorde. Hvordan skulle jeg klart alt dette selv i tillegg til den tøffe jobben jeg har hatt for å komme meg på beina etter ulykken.

TLF sine medlemmer er sikret advokathjelp når en yrkesskade inntreffer. Våre advokater hos Advokathuset Normann sørger for at saksgangen kommer på rett spor fra dag 1.

Det viktige er å sørge for at man får meldt skaden inn.

 

Bli medlem du også

TLF gir norske lastebilsjåfører en tydelig stemme i transportdebatten.