Vi er på den ene sida glad for all medieoppmerksomheten rundt kaoset på vegene. På den andre sida er vi redd for at alle skal skjæres over én kam, og at også norske yrkessjåfører skal ende opp med å få et dårlig rykte og bli uglesett.

 

På Haukelifjell var det tirsdag oppsatt kolonnekjøring og krav til kjetting. Det var vindstille, godt brøytet og godt vinterføre.

 

TLF har fått rapport fra flere illsinte sjåfører som har måttet stå og vente i en og en halv time på kolonne. Man har også blitt pålagt å legge på kjetting selv om strekningen er flat og føret er godt.

 

Tidligere mottok vi lignende henvendelser fra Tromsø hvor sjåfører ble pålagt av politiet å sko seg med kjetting selv om det var greie føreforhold. Den gangen hadde tre tyrkiske vogntog skapt sirkus dagen før.

 

Kommentar fra en sjåfør.

Snakker vi her om konsekvenser av det økende antallet utenlandske sjåfører og vogntog på veiene våre?

Har det blitt slik at erfarne sjåfører med riktig utstyr og massevis av kompetanse og erfaring skal pålegges restriksjoner fordi veiene våre oversvømmes av mer tvilsomme transportører?

Det er selvsagt bra at myndighetene våre prøver å rydde opp i rotet som oppstår når det har blitt fritt frem for utenlandske aktører å drive transport i Norge, men er det noe poeng i å legge seg opp i jobben som gjøres av rutinerte godt skodde aktører?

I TLF tenker vi at myndighetene bør fokusere på det som egentlig er problemet.

Når vi ser på de innsendte videoene er det vanskelig å forstå hva som er grunnlaget for kolonnekjøring under slike forhold.

 

 

 

Har DU vurdert å melde deg inn i TLF.

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger.