Norske mediers beskrivelse av et stadig mer brutalisert arbeidsliv er til å kjenne igjen. De siste åra har en rekke saker vist at sosial dumping, kriminelle nettverk og svakere organisering, utgjør en trussel mot det etablerte og seriøse arbeidslivet. Har du vurdert å bli med på laget?

 

Transport & Logistikkforbundet (TLF) er en politisk uavhengig organisasjon av og for yrkessjåfører og lager/logistikk.

De viktigste sakene vi jobber med er de sakene man ikke hører så mye om, sakene hvor vi bistår medlemmene våre med manglende utbetaling av lønn og feriepenger, manglende oppgjør ved oppsigelse, usaklig oppsigelse og konflikter knyttet til sykemeldinger.

Heldigvis er regelverket relativt oversiktlig i disse kategoriene og sakene løser seg stort sett greit. To saker har havnet i forliksrådet og en sak gikk helt til lagmannsretten. TLF vant frem i alle disse sakene.

 

Dessverre opplever vi at førerkortbeslag alt for ofte blir et tema. Noe er veldig galt knyttet til praksisen rundt såkalte ‘rutinemessige beslag’.

Bare i løpet av denne vinteren har vi behandlet 5 førerkortbeslag der samtlige fremstår som svært urimelige.

Vi sitter på dokumentasjon som viser klare svakheter med praksisen rundt førerkortbeslag og vi ser at tilfeldigheter, altså flaks eller uflaks, kan være avgjørende for om en lastebilsjåfør fradømmes retten til å jobbe.

Saken til høyre er et eksempel fra  Nordlys på nett  08.05.20

 

Skal det være slik så kan det like godt stå «drapsmann» i stedet for navnene våre foran på alle bilene, sier sjåfør Kenneth Richardsen fra Senja som tok initiativet til aksjonen fredag.

 

 

bli medlemTLF jobber kontinuerlig ute i bransjen og du treffer oss etter veien. Bussen vår er vårt viktigste verktøy. Den fungerer som både kontor og hotell, og den befinner seg der du er. Ute på veien.

TLF har en spennende transportpolitikk og vi sitter på gode løsninger for bransjen. Vi er utålmodig, frittalende og vi tør stille de kritiske spørsmålene.
10 år med politisk korrekthet har gjort oss til tilskuere når østeuropeiske transportører stadig tar til seg større markedsandeler i det som skulle være vårt levebrød. Nå er det tid for handling.

 

 

 

Som medlem i TLF er du en fagorganisert. Derfor vil våre rådgivere støtte deg i saker som skulle oppstå rundt din arbeidssituasjon eller ditt ansettelsesforhold.  I tillegg kan du dra nytte av rabatterte forsikringer hos Storebrand.

Tilbakemeldingene fra medlemmene våre er gode. Mange tjener inn igjen hele kontingenten bare på det de sparer på TLF avtalen i Storebrand.

 

Sjekk avtalen her.

TLF avtalen vi har med advokathuset Norman gir medlemmene den beste advokatdekningen som er å oppdrive i dag. Den gjelder også privatrettslige forhold med bedre dekning enn sammenlignbare ‘Help forsikring’. Advokatbistanden er inkludert i kontingenten som er lavest i bransjen med god margin.

 

 

 

Rimelig kontingent!

Fortsatt er den på 400 kroner pr måned inkludert advokathjelpen som også dekker privatrettslig bistand. Som i andre forbund er 3850 kr av kontingenten fradragsberettiget på skatten.

 

Les mer om fordeler for tariffbedrifter

 

TLF er den eneste fagforeningen som også gir medlemsfordeler til tariffbedriften.

Her finner man gode tilbud hos Storebrand på OTP og de andre forsikringer man måtte ønske.

 

 

 

Synes du bransjen er helt super slik som den er og du er fornøyd med den resultatene de øvrige forbundene har oppnådd for bransjen vår, er TLF et dårlig valg.

Ønsker du derimot forandring og at snakk blir til handling. Da melder du deg inn i TLF og bidrar til at vi blir sterk nok til å presse sjåførenes stemmer inn i debatten.

Transport og Logistikkforbundet skal fortsette med å være norske sjåførers stemme mot sosial dumping og andre uverdige forhold i bransjen vår. Vi skal støtte opp om den seriøse delen av transportnæringen og vi skal plage de useriøse.

Vi har den laveste kontingenten, de beste medlemsfordelene og den beste transportpolitikken.

Bli medlem du også

Når du melder deg inn i TLF gjør du vår stemme tydeligere for kjøttvekta gjelder. Bli en TLF’er du også.
TLF har de mest fornøyde medlemmene og vi har åpent døgnet rundt hele året.