Helgen ble for oss i TLF tilbrakt på Color Fantasy sammen med 130 veteraner fra bransjen vår. Vi snakker om dem som opplevde den såkalte gullalderen. Vi snakker gamle Sties sjåfører, møringer, vestlendinger inklusive sogninger og fjordinger, østlendinger, ja de fleste landsdelene var nok representert.

Alle foto: lånt fra Alf Egil Arnegård.

Mange av historiene har vi hørt før, men hva gjør vel det?

Vi elsker å høre disse historiene om tettlenker på både inneren og ytteren, om alt som foregikk etter sengetid på fergene som brakte vogntogene til og fra kontinentet, historiene om folkene, bilene, servetrisene, ja hele pakken. Likevel kommer man ikke utenom samholdet.

De hadde samholdet i gullalderen og de som kjørte i gullalderen har samholdet enda. Det er artig å se for typene er veldig forskjellig, men det spiller liksom ingen rolle. Kjørte du i gullalderen er du en av oss. Bare det å samle 130 sjåfører og tidligere sjåfører på Kielfergen en hel helg på samme dato er en prestasjon i seg selv.

Primus motor Alf-Egil Arnegård har virkelig gjort en god jobb med arrangementet som hadde ti års jubileum. Eller var det den ellevte turen? Vi ble ikke helt klok på det.

For oss i TLF ble denne turen mer spesiell enn vi hadde forestilt oss. Tilbakemeldingene vi fikk fra «gamlegutta» var utrolig positive, og la det være sagt først som sist. Dette er karer som følger med i transportpolitikken. I tillegg til flotte tilbakemeldinger fikk vi selvsagt også mange gode råd på veien. Noen tar vi med oss, andre debatterer vi videre på neste gang det blir mimretur, for vi blir med!

 

Transportbransjen står ovenfor enorme utfordringer og rekruttering er en av de store. Mange tiltak gjøres for å tekkes ungdommen til å satse på en fremtid i sjåføryrket.

Kanskje skulle ungdommen i bransjen vært med på disse mimreturene.

Hvis ikke «gamlegutta» og historiene fra gullalderen tenner ungdommenes drømmer og eventyrlyst knyttet til en fremtid i yrket, så vet ikke vi.

Det var flere arrangementer knyttet til transportbransjen helgen 27-29 september. Vi er overbevist om at mimreturen var det flotteste arrangementet. Her var det kameratskap, samhold og massevis av kjærlighet til en bransje som har preget alle deltagernes liv.

 

TLF takker for turen og vi håper vi får treffe alle sammen igjen på tur også til neste år.

 

 

Styrken til norske yrkessjåfører ligger i at flere står sammen i kampen for god lønn og skikkelige forhold på jobben.

Bli medlem du også

Når du melder deg inn i TLF gjør du vår stemme tydeligere for kjøttvekta gjelder.
TLF har de mest fornøyde medlemmene og vi har åpent døgnet rundt hele året.