TLF medlemmet Svein Inge Nordal som kjører for Taraldsøy Transport opplevde alle yrkessjåførers store skrekk etter et trafikkuhell. Rutinemessig førerkortbeslag. Nordal samtykket ikke til beslaget og kontaktet TLF.

 

Les saken her:

– Jeg har alltid vært skeptisk til dette med organisering, men TLF representerte noe annet enn de fagforeningene vi hadde før. De setter fokus på viktige saker for oss sjåfører. Når jeg meldte meg inn i TLF var det mest for å støtte opp om det gode arbeidet de gjør.

Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle få bruk for hjelp av en fagforening.

Du vet: Det skjer ikke meg …

førerkortbeslagDenne gangen skjedde det meg. Plutselig var jeg uten førerkort og dermed uten inntekt. Sjefen hadde et vogntog uten sjåfør og jeg tenkte: Hva gjør jeg nå?

Jeg kontaktet TLF på ettermiddagen 15 mai, like etter uhellet og selv om det var ettermiddag gikk de umiddelbart i gang med saken min.

 

 

Mindre enn 24 timer etter uhellet kom beskjeden om at beslaget er opphevet og at jeg kunne komme til politistasjonen og hente ut førerkortet.

Dette var godt levert TLF! Avslutter Nordal.

I TLF er vi bekymret over politiets praksis knyttet til førerkortbeslagene. Derfor jobber vi med et prosjekt knyttet til denne problemstillingen.

Dette vil dere kunne lese mer om i tiden som kommer. Praksisen rundt førerkortbeslagene rammer ulikt og ofte ser det ut til at tolkningene av regelverket varierer fra betjent til betjent og fra fylke til fylke.

Slik kan det ikke være.

Skulle du som TLF medlem komme opp i en situasjon hvor du får førerkortet beslaglagt, er det to ting du må huske:
– Ikke godta beslaget!
– Ring TLF!

TLF har kontortid alle hverdager fra 0900 til 2100. I saker knyttet til førerkortbeslag kan TLF kontaktes hele døgnet, alle dager.

 

Bli med på laget du også. Det gir deg trygghet i hverdagen.

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger.