I løpet av sommeren har vi hatt kontakt med den unge journalisten i E24, Karoline Johannessen Litland, som ville lage en sak om forholdene i transportnæringen.

E24Alt for sjelden tar media tak i det som foregår i transportbransjen, og egentlig er det ganske rart, for man kunne laget ganske så utrolige reportasjer hvis man hadde gått under huden på denne næringen.

Når vi plutselig kommer over en journalist som er interessert i transportbransjen gjelder det å kjenne sin besøkelsestid, så vi inviterte like godt Karoline på en dagstur med TLF bussen, slik at hun kunne se med egne øyne hvordan transportnæringen ser ut.

Fredag 2. august plukket vi Karoline Johannessen Litland opp ved operahuset i Oslo, og startet på det som skulle bli en spennende dag for oss alle.

 

Spennende for Karoline som var nysgjerrig på hva som ventet og spennende for oss om vi klarte å finne de rette motivene og folkene til reportasjen hennes.
Erfaringsmessig kan de utenlandske sjåførene være litt vanskelig å komme inn på. Som regel er de hyggelig, men ikke veldig snakkesalig om lønn og arbeidsforhold.

 

Denne augustdagen skulle vise seg å bli en aldeles nydelig sommerdag og alt lå til rette for en fin tur ut i transportbransjens skyggesider. Det skulle vise seg at alle ville snakke med Karoline, så frykten for at ingen ville snakke med henne slo heldigvis ikke til.

Hun gikk på med et stort smil og massevis av energi og hun fikk snakke med akkurat de hun ville snakke med. Ja noen ganger var det nesten så vi ble utålmodig. Kommer hun ikke snart …

Karoline, som er sommervikar i E24, studerer egentlig økonomi i Danmark. Hva hun skal bli til slutt har ikke Karoline bestemt seg for enda, men vi vet i alle fall at hun kunne blitt en utmerket gravende journalist.

 

 

Les saken her:

 

I dag kan Karoline smykke seg med toppsak på E24 og førstesideoppslag i VG. Det er sterkt jobbet av en sommervikar.

For oss i TLF har det vært hyggelig å bli kjent med Karoline. Så får vi bare håpe at andre journalister tar tak i det Karoline har startet på og dykker enda lenger inn i materien rundt transportbransjen.

Den som leter vil finne «sprengstoff» i en lovløs bransje hvor de som sitter med ansvaret snur seg bort fra ansvaret sitt enten fordi de ikke bryr seg, eller fordi de ikke selv skjønner regelverket de er satt til å forvalte.

Er du journalist og vil vite mer om hva som foregår i den norske transportbransjen er du velkommen til å kontakte TLF.

Da får du den usminkede versjonen.

 

 

Bli med på laget du også. Det styrker kampen mot uretten.

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger.