– Jeg hadde vurdert litt frem og tilbake om jeg skulle organisere meg og til slutt kom jeg frem til at jeg skulle gi det en sjanse, og det angrer jeg ikke på i dag, sier Frode Edvartsen.

Valget havnet på TLF fordi dette var forbundet som tydeligst signaliserte at de jobbet for lastebilsjåførene. At TLF også har den laveste kontingenten var heller ingen ulempe.

takkOverraskende oppsigelse

– Firmaet jeg jobbet i var ustrukturert både når det gjaldt lønn og arbeidstid og plutselig en dag ble jeg oppsagt.

Jeg kontaktet TLF, og de gikk straks i gang med saken min.
Selv hadde jeg regnet ut at jeg manglet 37 000 kroner i lønn.
Etter at TLF hadde gått gjennom saken min, ble det klart at det utestående beløpet var 67 000 kroner.

For meg og min familie ble det et par tøffe måneder når saken pågikk. Regninger og husleier stopper ikke opp selv om noen holder tilbake lønnen din.

Gleden var stor når TLF ringte og fortalte at de hadde vunnet frem i saken min. Kort tid etter var alle pengene på konto.

Jobbsøker

Det eneste problemet jeg stod igjen med nå, var det faktum at jeg ikke hadde jobb, og det var en stor bekymring.

Min kontaktperson i TLF var seniorrådgiver Gunnar Nordvik. Vi ble sittende og prate litt om jobbsøking og muligheter når Nordvik sier at han skal ta noen telefoner.

Når han ringer tilbake forteller han at jeg skal på jobbintervju hos Utne Transport AS i Sarpsborg.

Jeg fikk jobben og nå har jeg kjørt for Utne Transport AS i snart ett år. Her har jeg fått gode kolleger og jeg jobber nå i en bedrift som har tingene i orden.

I sommer fikk jeg også ny bil, så jeg stortrives på jobben i Utne Transport forteller Edvartsen.

 

 

 

For meg har hjelpen fra TLF vært over all forventning og jeg fikk veldig god oppfølging under hele prosessen.
At forbundet i tillegg skaffet meg ny jobb har betydd så utrolig mye for både meg og familien min.

En gladsak

Jeg synes det er kjempehyggelig å kunne legge ut en gladsak som denne, sier seniorrådgiver Gunnar Nordvik i TLF.

En stor del av æren for at det ble en gladsak skal likevel Lars Utne ha. Jeg ringte til Lars og fortalte historien til Frode Edvartsen og at han trengte jobb.

Lars ble rystet når han hørte hvordan Edvartsen hadde blitt behandlet og sa: «Send han inn til meg, så skal jeg se hva vi kan få til.»

 

 

 

Frode Edvartsen har jobbet for oss i snart ett år nå, forteller Lars Utne, og han har funnet seg godt til rette her hos oss. Edvartsen er en hyggelig kar som gjør en fin jobb for Utne Transport AS.

 

takkHverdagen i TLF handler ofte om medlemmer som lures på lønn, som sies opp uten saklig grunn og som urettmessig er trukket i lønn eller feriepenger. I tillegg kommer førerkortbeslagene og mye mer. Dette er arbeid som krever mye ressurser og advokatene våre hos Norman & co gjør en veldig god jobb med mange av disse sakene.

Dette er fagforeningsarbeidet man nesten aldri hører om, fordi sakene ofte er vonde for dem det gjelder. Man ønsker ikke å stå frem med slike saker, og det er selvsagt forståelig.

Den største og viktigste årsaken til at vi i TLF kan vinne frem i saker som denne, er TLF medlemmene. Det er kontingenten de betaler som gjør det mulig for oss å reise rundt i landet og bistå medlemmer som sliter med urett, og det er kontingenten som dekker utgiftene til advokater.

Dette er selve kjernen ved det å være organisert, sier Nordvik. Man er del av et samhold som er så sterkt at man alltid har ressurser til å bistå de i gruppen som trenger hjelp. Plutselig trenger man hjelpen selv og takket være samholdet man er en del av, er hjelpen aldri langt unna.

 

 

I et stadig tøffere arbeidsliv trenger du noen til å ivareta interessene dine. Det får du bare dersom du er fagorganisert!

Bli en TLFer du også. Da er du også med på å sette dagsorden i transportpolitikken.

Bli medlem du også