Alle gode ting er tre, og det var nettopp i det tredje forsøket man lyktes i å få flertall for at Regjeringen skal utrede et elektronisk transportregister. Et transportregister vil være et utrolig viktig verktøy i kampen mot ulovlighetene i den internasjonale delen av bransjen.

 

transportregister
Last ned og les

Helt fra oppstarten av TLF, sommeren 2017 har transportregisteret vært vår aller viktigste sak.

Det første vi gjorde var å utvikle et forslag til hvordan et slikt register burde se ut.  I tillegg laget vi en film som demonstrerte hvordan registeret kunne fungere. Filmen finner du her:

Når dette var ferdig reiste vi rundt til alt som kunne krype og gå av politikere og fagpersoner i bransjen.

Tilbakemeldingene på forslaget har stort sett vært gode, men mektige krefter har også jobbet mot.

I dag er det mange som sloss om æren for gjennomslaget vi har sett i Stortinget i dag.

 

 

 

I TLF skal vi nøye oss med å presentere et lite tilbakeblikk på hvordan vi har jobbet med transportregisteret og da ønsker vi å trekke fram en person som har vært helt avgjørende for at vi i dag har fått det man kan kalle et historisk vedtak for bransjen.

 

ett år på veienArne Nævra (SV) har helt siden TLF la frem forslaget til transportregisteret jobbet for at dette må få gjennomslag i Stortinget.

Han har jobbet utrettelig med saken og skaffet seg allianser for å bygge et flertall for registeret. To ganger tidligere har han hatt saken til votering og tapt med minst mulig margin.

I Dag fikk han flertall.

TLF ønsker å takke Arne Nævra for den gode jobben han har gjort i denne saken og for at han trodde på oss i TLF.

 

I dag når alle skal sole seg i glansen av et historisk godt vedtak på Stortinget for transportbransjen, er det hyggelig å se tilbake på Innlegget Arne Nævra hadde på Stortingets talerstol der han fortalte om transportregisteret som TLF hadde utarbeidet.

 

Tilbakeblikk

 

TLF møter den nye Samferdselsministeren

13. september 2018

TLF har i dag hilst på den nye samferdselsministeren i et hyggelig møte i Samferdselsdepartementet.

På agendaen stod kaoset som råder i den internasjonale delen av den norske transportbransjen og hovedfokuset var rettet mot TLF’s løsning som ligger i transportregisteret…

 

 

 

 

Les saken her

Hva mener Dag Rykkje om et transportregister?

9. september 2018
Det var dette vi ville ha svar på når vi satte kursen mot Norheimsund for å besøke Dag Rykkje.
Det er alltid hyggelig å besøke Rykkje, men vi vet også at hvis du vil ha klar tale for pengene, ja…

 

 

 

 

 

Målrettet arbeid gir resultater
13. november 2018

Nødvendigheten av et transportregister har vært det viktigste budskapet fra TLF det siste året. Nå kan det vise seg at målrettet arbeid gir resultater.

TLF har som mange vet utviklet et forslag til transportregister som har blitt veldig godt mottatt i transportbransjens fagmiljøer og blant en del politikere.

 

 

Politisk skyggeboksing om transportregister

13/11 2018

Representantforslaget om transportregister er fremmet av SV til Stortinget, etter ikke minst utrettelig arbeid av Transport & Logistikkforbundet det siste året.

 

 

Sitat Transportmagasinet nr 7/2018

Skal norsk transportnæring komme lenger enn bare å slukke brannen på dass, er det likevel TLFs (*) mer helhetlige forslag til et digitalt transportregister som er løsningen. Forslaget er ikke vanskelig eller dyrt. I hvert fall ikke teknisk eller juridisk.

 

Til slutt ønsker vi igjen å takke Arne Nævra for den gode jobben han har gjort i denne saken og for at han trodde på oss i TLF.

 

Som sjåfør kan du sitte med hendene i fanget og håpe på at de som har vært tilskuere til utviklingen i bransjen plutselig kommer opp med et mirakel. Eller du kan melde deg inn i TLF og støtte oss i kampen med å belyse hva som egentlig foregår, hva som svikter og hvordan vi kan rette opp i det.

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger.