Nyheter

førerkortbeslag

Døgnhvile, bøter og førerkortbeslag

Som yrkessjåfør er man underlagt et strengt og omfattende regelverk. Et regelverk som er så avansert at selv ikke kontrolletatene forstår det fullt ut. Nå kommer riktignok myndighetene greit unna med om de har blingset med en detalj i regelverket. For en sjåfør betyr en feil bøter og i verste fall førerkortbeslag.

Read more

Terminalen på Fugleåsen!

Det som var ment som en ny og moderne truckstop på Fugleåsen i Ski har den siste tiden mer og mer blitt seende ut som en internasjonal terminal. Til tross for at den ikke er inngjerdet og at der ikke er tollkontor, fungerer den i dag som en kombinasjon av hvileplass og terminal.

Read more

2019 – året som gikk

Når vi nå kaster et blikk tilbake på året som gikk, vet vi at det gikk bra. Ja det gikk til og med bedre enn forventet, og det er et langt sterkere TLF som tar fatt på 2020.

Read more

Julen er rett om hjørnet

Med et hvitt snøteppe over naturen som minner oss om at julen er rett om hjørnet, vil jeg med dette benytte anledningen til å ønske alle våre medlemmer en fredelig jul og et nytt år med nye og spennende utfordringer.

Read more
kabotasjeregler turbuss

Kabotasjereglene for turbuss

Det danske Transport- og Boligministeriet kunngjorde 11. oktober at kabotasjereglene for turbuss ville bli strammet inn fra og med 1. november i år. Etter denne datoen kan utenlandske turbusser kun utføre kabotasjeoppdrag i Danmark i syv dager før de må forlate landet.

Read more

Seier i tingretten – igjen!

21.november har Bergen tingrett enstemmig slått fast at det ikke er sannsynlighetsovervekt for at siktede er skyldig i å ha overtrådt vegtrafikkloven § 3 slik som beskrevet i siktelsen. TLF-medlemmet som fikk førerkortet beslaglagt av politiet vant dermed en knusende seier i retten.

Read more

Plasser ansvaret der det hører hjemme!

En trailersjåførs jobb er å frakte varer landet rundt, uansett vær- og føreforhold. Slik har det vært lenge, og det har aldri vært noe problem å klare å ta seg fram til de ytterste fjorder og høyeste fjell selv om det snør og blåser nordavind fra alle kanter.

Read more