Nyheter

Plasser ansvaret der det hører hjemme!

En trailersjåførs jobb er å frakte varer landet rundt, uansett vær- og føreforhold. Slik har det vært lenge, og det har aldri vært noe problem å klare å ta seg fram til de ytterste fjorder og høyeste fjell selv om det snør og blåser nordavind fra alle kanter.

Read more

Hvorfor er ikke vintervedlikehold et tema?

Et strakstiltak som kan iverksettes på bare noen dagers varsel uten at EU en gang bryr seg er en kraftig oppjustering av vintervedlikeholdet på veiene våre. Hvorfor er ikke dette en gang et tema når alle er enig om at det som foregår på veiene våre vinterstid er vanvittig?

Read more
høyere bøtesatser

Høyere bøtesatser – økte kostnader

NLF jubler over høyere bøtesatser knyttet til mangler på dekk og kjetting selv om de vet at man ikke klarer å inndrive bøtene fra det som må være målgruppen, nemlig de utenlandske aktørene. Fra NLF sine egne medlemmer som har kjørt i stykker en kjetting eller to vil man selvsagt kunne drive inn de høyere bøtene.

Read more

Dales tiltak for tryggere vinterveier

Etter flere stygge trafikkulykker forrige vinter hvor vogntog var innblandet, krevde folk tiltak mot transportnæringen, og da særlig den utenlandske delen av næringen. I dag skulle Jon Georg Dale presentere tiltakene for et samlet pressekorps i Tromsdalen.

Read more

Fagforeningshistorisk giftemål

På helgens Transport & Logistikk 2019 i Lillestrøm ble det skrevet aldri så lite fagforeningshistorie.
At Geir A. Mo og NLF setter seg i knestående og frir til FF og YTF er overraskende nok i seg selv, særlig når vi kjenner forhandlingsklimaet NLF tradisjonelt møter tariffkrav med.

Read more

TLF på mimretur til Kiel

Helgen ble for oss i TLF tilbrakt på Color Fantasy sammen med 130 veteraner fra bransjen vår. Vi snakker om dem som opplevde den såkalte gullalderen. Vi snakker gamle Sties sjåfører, møringer, vestlendinger inklusive sogninger og fjordinger, østlendinger, ja de fleste landsdelene var nok representert.

Read more
nævra avsløring

Avsløring – Slik taper vi konkurransen

I en lengre periode har TLF studert hvordan transportfusket foregår. Vi har observert, fulgt etter og registrert.
Når vi startet prosjektet bestemte vi oss for å følge det selskapet som Geir A. Mo og NLF ved flere anledninger har betegnet som et seriøst utenlandsk transportselskap, nemlig Litauiske Girteka.

Read more
arne nævra

På tokt med Arne Nævra

Arne Nævra (SV), har kanskje markert seg transportpolitisk som en av de mest oppdaterte politikerne i Stortingets Transport og Kommunikasjonskomite. Flere ganger har vi sett at han har tatt til orde for deler av TLFs transportpolitikk fra Stortingets talerstol. Det synes vi er svært hyggelig.

Read more