Onsdag 14.08.2019 lanserte NLF storsatsingen Fair Transport under Arendalsuken, med selveste Samferdselsministeren som «Gudfar».

 

I TLF er vi enig med NLF i at Kvalitetsmerking av transportørene er riktig vei å gå sier forbundsleder Dagfinn Evensen.

Dette vil kunne hjelpe transportkjøpere som er opptatt av moral og etikk til å velge de riktige transportørene for sine transportoppdrag.

 

 

 

fair transport

 

Fellesforbundets leder Jørn Eggum og YTF lederen Jim Klungnes bidro også som fødselshjelpere for Fair Transport.

Fagforeningslederne var begge positiv til NLF satsingen, men de ga relativt krass kritikk til NLF for at ikke ett av kriteriene for å få godkjenning for Fair Transport er at bedriften har tariffavtale.

I TLF støtter vi de to fagforeningslederne i dette synet.

 

 

TLF har i omtrent to år hatt vårt eget kvalitetsmerke som forteller transportkjøperen at transportøren er et trygt valg. I TLF kaller vi det for TT- merket, som er en forkortelse av Trygg Transport og som er det eneste kvalitetsmerket i Norge som overvåkes av en fagforening.

TT- merket er jo åpenbart i både Fellesforbundets og YTFs ånd, men vi har aldri hørt at hverken YTF eller Fellesforbundet har fortalt at TT- merket til TLF er en god ide.

Men så er jo heller ikke TLF en arbeidsgiverorganisasjon …

 

 

Vi vil gratulere NLF med Fair Transport og ønske dem lykke til med satsingen og synes det er flott at også NLF ser verdien av kvalitetsmerking av de seriøse transportørene. Til tross for ikke Fair Transport krever tariffavtale for bedriftene som får godkjenningen, synes vi at Fair Transport er et stort steg i riktig retning.

 

Styrken til norske yrkessjåfører ligger i at flere står sammen i kampen for god lønn og skikkelige forhold på jobben.

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger