De siste årene har det dukket opp flere og flere tilbud om små og effektive videokameraer for montering på dashbordet eller på frontruten i bilen. Dashcam, som de kalles, kan gi avgjørende bevis for hvem som faktisk har skyld i trafikkuhell.

 

I mange situasjoner er det viktig å kunne dokumentere et hendelsesforløp overfor politi eller forsikringsselskap. Vi har sett flere eksempler på at politiet aktivt bruker dashcam-opptak i trafikksaker.

dachcamIkke minst er dette nyttig utstyr i store lastebiler. Tungbilsjåfører kommer av og til opp i situasjoner der de kan ende opp med å ta skyld for noe de faktisk var uskyldig i.

Som yrkessjåfør opplever man mange faktorer som er utenfor egen kontroll, og da er det godt å kunne bevise hva som faktisk skjedde.

Det har betydning for økt trafikksikkerhet gjennom en preventiv effekt. Og jo flere om bruker dashcam, jo større blir også virkningen.

Så fort du vet at det kan være aktive kameraer rundt deg, vil dette påvirke de beslutningene du tar bak rattet. For eksempel kan det avgjøre om du faktisk skal ta den litt risikable forbikjøringen – eller la det være.

Datatilsynet har gitt grønt lys for bruk og UP-sjef Runar Karlsen svarer slik:

dachcam– Vi har fri bevisførsel i Norge. Dashcam-opptak er ikke ulovlig, og kan ha verdi som bevis. I gitte situasjoner kan dette være med på å belyse saker, og på den måten er dette en positiv type utstyr.

– Brukt riktig, ved vanlig kjøring, kan dette være nyttig for både politi og forsikring. Man må bare ikke falle for fristelsen til å ville leke politi, da blir det helt feil, sier UP-sjefen.

 

 

Nå har vi fått et tilbud fra vår samarbeidspartner Fartskriver på det helt nye Garmin 56

Klikk på linken for å laste ned informasjon:

Rabatt på Garmin DashCam til TLF medlemmer

Beskrivelse

Et dashbordkamera er et praktisk verktøy som gir økt trafikksikkerhet og forhindrer uoverensstemmelser ved ulykker. Garmin 56 gjør opptak av video med 140° vidvinkel i 1440p kvalitet.

GPS

Med GPS registrerer kameraet data med hastighet og lokasjon.

 

Tryggere kjøring

Garming 56 dashbordkamera overvåker trafikken aktivt og forbedrer sikkerheten din på veien med advarselsfunksjonene. Kameraet passer på at du opprettholder en sikker avstand mellom bilen foran og gir en advarsel hvis du kjører for nærme. Lane Departure-funksjonen oppdager og advarer om du svinger ut av feltet ditt. I tillegg gir den en advarsel om møtende fotobokser.

Tilkoblinger

Innebygd Wi-Fi og Bluetooth-tilkoblinger gjør det enkelt å dele videofilene til din smarttelefon.

 

Medlemsrabatter er bare en av fordelene ved å være organisert.

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger.