På Krossmoen blir vi tatt imot på beste måte av Kenneth H. Vestby som vi skal være sammen med på kontroll denne kvelden. Det skulle vise seg å bli en uvanlig rolig kveld på jobben for gutta i utekontrollen.

 

krossmoenDet mest dramatiske denne kvelden var en varebil av latvisk opprinnelse som unndro seg kontroll. Hvorfor den valgte å stikke av, får vi aldri svar på. Til tross for bistand fra politiet forble varebilen som sunket i jorden.
Ellers gikk kontrollen greit. En toakslet fiskebil ble tatt med overlast og den venter nå på det man lokalt kaller for Girteka-taxien, en tre akslet trekkvogn som skal frakte trallen videre.

Ellers var det relativt lite å henge fingrene i hvis vi ser bort fra en utenlandsk gardinsemi som måtte oppgradere lastesikringen og en personbil med henger hvor føreren ikke hadde «nok» førerkort.

 

krossmoenFor oss i TLF er det alltid spennende og lærerikt å være med Statens Vegvesen på kontroll. Ingen andre steder får vi bedre innblikk knyttet til utfordringene vi står ovenfor i bransjen vår.

Krossmoen har tidligere hatt et stempel som beryktet, men ifølge sjåførene vi snakket med har dette endret seg til det bedre, noe Vestby synes det er hyggelig å høre.

Kontrollørene til Statens Vegvesen er kanskje det viktigste våpenet seriøse transportører har mot sosial dumping og den useriøse delen av bransjen. De gjør en viktig jobb.

 

vestbyKenneth H. Vestby er ikke bare en kontrollør.

Han er glødende interessert i lastebil og av transportbransjen.

Dilemmaet hans som kontrollør kan ofte være empatien med sjåfører som havner i trøbbel fordi andre kynisk og ukritisk utnytter sjåførene maksimalt. I kontrollsituasjon må han glemme denne empatien.

Kontroll skal være rettferdig.

 

 

 

Vi takker Vestby og de andre kontrollørene på Krossmoen for en spennende kveld.

I TLF henter vi inspirasjonen vår ute på veien sammen med sjåførene, kontrollørene, kokkene på veikroene og alle de andre som sørger for at hjulene ruller, både dag og natt.

 

 

 

TLF er fagforeningen for deg som har veien som arbeidsplass. I en bransje som sliter med tøffe konkurranseforhold og passive byråkrater og politikere er TLF et viktig talerør.
Bli en TLF ’er du også. Sammen skal vi presse denne næringen tilbake på skinnene.

 

Vårt beste våpen i kampen for den norske transportbransjen er medlemmene vi har i ryggen.

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger.