TLF sitter i Lillesand og jobber med høringssvar i forbindelse med nye krav til vinterdekk og såkalte vinterførerkort. Hva passer da bedre enn å stikke innom UfoSkantraf (tidligere Skandinavisk Trafikksenter) i Kristiansand, for å høre hva de mener om dekkrav og vintersjåførkurs. Vi tok kontakt med fagleder Sverre Riise som på kort varsel var klar til å ta imot oss.

 

vinterdekkOmvisning:

I tillegg til en god faglig diskusjon rundt nevnte tema, fikk vi en grundig omvisning på anlegget og en god innføring i opplegget knyttet til undervisningen.
La det være sagt med en gang: Ressursene i form av flotte lokaler som er under ytterligere utbygging, kjøretøy i de fleste kategorier og glattkjøringsbanene, gir et veldig godt utgangspunkt for kanskje den beste måten å lære på.

Nemlig kombinasjonen av teoretisk og praktisk læring.

 

 

At mange har fått seg en aha-opplevelse på glattkjøringsbanen vet vi, og har selv erfart. Vi fikk også demonstrert konsekvensene av å ikke holde tilstrekkelig avstand til forankjørende. Når man ser lastebilen dundre forbi personbilen som allerede har stoppet, på «stive hjul», skal det lite fantasi til for å kunne se for seg katastrofen et slikt uhell innebærer hvis lastebilen hadde truffet personbilen.

Her kan du se en film fra anlegget.

Vi fikk se et hav av utstyr som viser hva lastsikring betyr og de har også en veltesimulator som var på Arendalsuken når vi var på besøk.

Det som kanskje gjorde mest inntrykk var satsingen i forhold til trafikksikkerheten for de yngste bilførerne, og da særlig det litt rare bygget de kalte for «Trafoen».

 

 

 

 

vinterførerkortHer går man inn i bygget og via film opplever man en kjøretur som ikke ender bra. Først lykke, uoppmerksomhet, uhell, lidelsen, redselen osv. Etterpå evaluerer deltakerne det de har opplevd.

Sverre Riise forteller at «Trafoen» virkelig gjør inntrykk på de som går gjennom den.

Etter omvisningen som var kjempespennende fikk vi møte daglig leder Inge Sørhaug. Vi fikk en god innføring i hvordan UfoSkantraf jobber og de fikk en innføring om TLF og hvordan vi jobber.

Til slutt hadde vi en fin faglig debatt.

 

vinterførerkortTLF takker for den fine mottakelsen og for at man på kort varsel kunne gi oss en så grundig innføring av virksomheten.

Noen gode poenger fikk vi også, som vil komme til uttrykk i høringssvaret knyttet til dekkrav og vinterførerkort.

I TLF blir vi glad når vi møter folk som er engasjert i transportpolitikk og trafikksikkerhet.

 

 

 

Bli med på laget du også. Det er bare sammen vi klarer å tvinge frem endringer.

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger.