Med et hvitt snøteppe over naturen som minner oss om at julen er rett om hjørnet, vil jeg med dette benytte anledningen til å ønske alle våre medlemmer en fredelig jul og et nytt år med nye og spennende utfordringer.

 

Året 2019 er snart historie og vi blar kalenderen over til 2020 som vil bli et nytt, spennende og utfordrende år for Transport og Logistikkforbundet.

Tida flyr fort, og mye rundt oss er i forandring. Det er et tankekors at aldri har utviklingen skjedd så fort som nå – og sannsynligvis vil den aldri gå saktere.

Det er krevende for alle å henge med i vår tid, og det gjelder ikke minst for en nyetablert fagforening som skal levere gode tjenester til medlemmene.

Derfor er vi svært glade for at vårt talsmannsarbeid, gjennom media, påvirkning og innspill til politikere, både på egen hånd og i samarbeid med andre har gitt resultater. Mye spennende er i emning så min oppfordring blir å følge med på nettsiden fremover.

I forbundet er vi i full gang med å rigge oss for framtida, og det har vi tenkt å fortsette med.

Jeg har alltid sagt at transportsektoren er full av betydningsfulle og meningsfylte jobber. Som yrkessjåfør, så vet jeg at dere hver eneste dag gjennom hele året, gjør viktig arbeid som har stor betydning for mange.

Hver og en av dere som leser dette bidrar gjennom arbeidet deres på en måte som gjør at dere betyr noe, for noen. Når man betyr noe for andre, så betyr man også noe for seg selv.

Det å være til nytte har en egenverdi vi kanskje ikke tenker på når vi står midt inne i en krevende jobb.

 

I år ønsker jeg derfor å tilegne min julehilsen til en yrkesgruppe som hver dag utgjør en forskjell for andre mennesker. Ikke fordi jeg selv jobber i bransjen, men fordi jeg er umåtelig stolt av mine kollegaer. Fra nord til sør, i hele vårt langstrakte land. By og bygd. Kvinner og menn.

Foto: Leif Bjarne Kvam

En yrkesgruppe alle har en mening om. Der ikke alle er perfekt og hvor det også gjøres feil, som ellers i samfunnet. Mennesker som ofte jobber «motstrøms», der jobbhverdagen er preget av tidspress, køer og utallige andre utfordringer. Men som hver dag går på jobb med ønske om å bidra til å holde samfunnet i gang.

Så til mine kollegaer i Transport Norge, – i dag er det dere som står i sentrum. Hver og en av dere. Ingen nevnt – ingen glemt. For denne julehilsen gjelder akkurat deg, kjære kollega.

Takk for den jobben som blir gjort – hver dag – hele året.

Jeg vil på vegne av styret i forbundet ønske deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år. Senk skuldrene og lad batteriene med god samvittighet. Husk å sende en liten tanke til de som holder hjulene i gang ved å være på jobb eller ha beredskapsvakt i høytidsdagene.

Vennlig hilsen
Forbundsleder