Det er nå blitt fredag den 21.desember, og like før julefreden senker seg over det ganske land. Ute er det endelig blitt julestemning og forventning i lufta.

julehilsen fra lederNår vi nærmer oss slutten av et kalenderår, kan det være greit å reflektere over hva som har skjedd i året som er i ferd med å gå over i historien.
2018 har vært travelt på mange fronter. Transport og logistikkforbundet legger bak seg en periode fylt med interessepolitisk påvirkningsarbeid, mange ulike aktiviteter og ikke minst spennende møter med dere der ute.

Vårt mobile kontor har blitt godt mottatt langs veien i hele Norge.

Hvis vi skal få innflytelse på de politikkområdene som angår transportnæringen må vi sørge for at statsrådene på disse områdene kjenner oss og benytter seg av vår kunnskap og erfaring. Denne høsten har forbundet derfor vært i flere møter med Samferdselsdepartementet og representanter for Transport og kommunikasjonskomiteen. Det er også avtalt nye statsrådmøter senere i vinter.

I disse møtene går vi inn for å bli kjent med politikerne i de mest sentrale posisjonene og vise at vi kan hjelpe dem med å lage en god transportpolitikk. Vi opplevde møtet med samferdselsministeren svært positivt i så måte – Jon Georg Dale virket veldig interessert i hva vi mener og tok våre innspill alvorlig.

 

For administrasjonen har det vært et hektisk år med spesielt fokus på arbeidstidsbestemmelser.

Relativt mange enkeltsaker for medlemmer, oppdatering av planverk, gjennomgang av rutiner og omorganisering har fylt dagene og mange kvelder.

Aktivitetsnivået er gledelig høyt.

 

 

Vi vet at neste år stiller oss overfor nye kamper som sannsynligvis står om å kjempe for etablerte rettigheter og arbeidsmengden for sekretariatet er fortsatt økende grunnet stor kreativitet fra arbeidsgivere som ønsker å utnytte de ansattes tid stadig mer effektivt.

Jeg ser fram til et nytt år med nye oppgaver. Utfordringene er mange, og nødvendigheten av at TLF er en sterk premissleverandør er avgjørende nettopp fordi vi krever et arbeidsmiljø som likestiller og ikke diskriminerer.

Selv om vi har mye arbeid foran oss, må vi huske på å ta vare på og glede oss over de fremskrittene vi sammen, og hver for oss, oppnår. Jeg vil takke dere alle for innsatsen i året som har gått og samtidig takke dere for den inspirasjonen denne innsatsen gir meg og mange andre. Innsatsen deres ville heller ikke vært mulig uten støtte fra de som står dere nært – takk til dem også.

Nå skal vi først senke skuldrene og ta en velfortjent juleferie På vegne av styret ønsker jeg alle medlemmer, tillitsvalgte, samarbeidspartnere og ansatte i Transport og Logistikkforbundet en fredelig jul og et spennende nytt år.

Julehilsen fra


Oddvar Mathiassen
Forbundsleder