Når regjeringen «for vanlige» folk presterer å utsette utbyggingen av «K5» på strekningen mellom Bergen og Voss i sitt forslag til statsbudsjett, går det en kule varmt for folk som Willy Padøy og hans likesinnede.

 

Heldigvis får vi nesten si, for når de aller fleste trekker oppgitt på skulderen eller paralyseres av fortvilelse når man gang etter gang registrerer at rikspolitikken når det kommer til samferdsel, begrenser seg til østlandsområdet, er det godt at noen gjør ord til handling.

Etter den forrige aksjonen som fant sted i september 2020, føltes det som om at noe skulle skje, og lenge så det bra ut. At man måtte raske sammen til en ny aksjon nå, burde være unødvendig, men samtidig gjør det godt å se kampviljen til «vanlige folk» på strekningen mellom Bergen og Voss er så stor som den er.

Selv om værgudene ikke spilte helt på lag, var oppmøtet godt. For oss var nok høydepunktet denne gangen at de lokale brannstasjonene langs strekningen hadde mobilisert og viste sin støtte til aksjonen. Kanskje er det ikke så rart, for det er brannfolkene som må rydde opp når ulykken har vært ute. Ofte er de også første etat på ulykkesstedet.

 

Alle ulykkene, alle rasene, all sorgen og all usikkerheten har greid å mobilisere folk langs hele strekningen til et samhold som er blitt sterkere og sterkere. Politikernes loving og lyving aksepteres ikke lenger og Støre regjeringens budsjettforslag hvor K5 er utsatt, er så umusikalsk at det er flaut.

I dag er vi i TLF stolt over å ha aksjonert sammen med alle de fine folkene som ikke kan godta rikspolitikernes uansvarlige samferdselspolitikk. Vi har hørt gode appeller fra både aksjonister og lokalpolitikere. Avisene kaller det et vestlandsopprør. I TLF har vi troen.

Denne saken vinner vi!!

 

Har du planer om å organisere deg er TLF et godt valg.

Vi ivaretar din sikkerhet i ditt arbeidsforhold og i forhold som måtte dukke opp når du ferdes etter veien.

Bli medlem du også

Bli en TLFer du også. Da er du også med på å sette dagsorden i transportpolitikken.