Enkelte ganger lurer vi på hvorfor vi engasjerer oss så sterkt i dette arbeidet vi holder på med i TLF

Faktum er at vi lever og tenker på sjåfører, transportpolitikk og rettferdighet hele døgnet.

Til nå i år har vi brukt ca. 850 timer på saksbehandling og tvistesaker for våre medlemmer.

Samtidig ser vi på diverse nettsider at enkelte påstår at vi ikke gjør noe fornuftig. Det blir hevdet at vi er et tulleforbund. Selvfølgelig har de som skriver dette ingen aning om hva vi driver med.

engasjerer ossFor å få dem til å forstå hva vi gjør hadde det vært interessant og hatt dem som flue på veggen på TLF sitt kontor en dag.

Da kunne de selv sett hvor mange telefoner vi besvarer, hvor mange mailer som skrives, og hvor mange personlige og hyggelige telefoner vi får av medlemmer og andre som har krav på vår oppmerksomhet.

 

 

Kritikerne fra nettsidene kunne fått lov til å observere hva som menes med ”vanlig” kontorarbeid, behandle saker, utforme krav og alle andre oppgavene som skal gjøres på en helt ordinær dag på kontoret til TLF.

For ikke så lenge siden hadde vi en innmelding av en ung terminalarbeider. Han hevdet at ved å melde seg inn til oss, fikk han ikke bare støtte og hjelp om nødvendig, men i tillegg ville han spare omtrent 3000 kroner i året i kontingent.

En som har vært medlem en stund og aldri opplevd problemer av noe slag fikk plutselig masse problemer med lønn og feriepenger i forbindelse med jobbskifte.

En tilsynelatende seriøs NLF-bedrift ville ikke betale hverken siste lønn eller feriepenger og vårt medlem fikk sågar direkte trusler på telefon. Det viser at alle kan komme ut for plutselige og uventede problemer i jobben.

Når TLF har den laveste kontingenten og likevel er i stand til å hjelpe så mange som vi gjør, bør det få noen klokker til å ringe hos mange. Det viser i alle fall at vi ikke sløser bort kronene, men returnerer dem mer eller mindre til medlemmer som trenger det, gjennom vår støtte. Når dette er sagt, er det viktig å presisere at det også er nødvendig å få nye medlemmer.

TLF’s engasjement er avhengig av midler, for å hjelpe dere medlemmer. engasjert

Vi, som de aller fleste transportfolk, tror på at om vi klarer å samle de fleste innenfor yrket i et forbund, skal vi også klare å bevare sjåførstanden.

Sammen skal vi klare å presse politikerne til å garantere langsiktige rammebetingelser, om det er det som skal til.

I et gammelt ordtak heter det: Det er håp i hengende snøre.

 

 

Dette tror vi på, det er det som driver oss til hver dag til å arbeide for folk vi kjenner og respekterer. Uten troen på at vi skal klare å sikre den norske yrkessjåføren hadde vi ikke startet TLF i det hele tatt.

Vi har fremdeles muligheten. Oppfordringen er; sitt ikke rolig å klag, gjør noe med det! Meld dere inn i TLF. Blir
vi mange nok skal vi helt sikkert klare å få politikerne til å forstå og ta tak i problemene, samtidig skal vi også fortelle
enkelte bileiere en liten historie om moral.

TLF tar yrkessjåførene på alvor.

 

Kanskje er det nettopp deg som trenger hjelp neste gang.

Bli medlem du også

Å være organisert er å være med på fellesskapet og bidra! Derfor er TLF et godt valg når du skal organisere deg.