Det var dette vi ville ha svar på når vi satte kursen mot Norheimsund for å besøke Dag Rykkje.
Det er alltid hyggelig å besøke Rykkje, men vi vet også at hvis du vil ha klar tale for pengene, ja da er Dag Rykkje en lur investering.

 

Dag Rykkje har bakgrunn som sjåfør og lastebileier, men han er kanskje best kjent for sin innsats i Statens Vegvesen sin utekontroll.

I dag er han avdelingsingeniør i Statens Vegvesen og har vært en foregangsperson når det gjelder å avsløre transportkriminalitet. I tillegg har han blitt en svært respektert mann på grunn av sine kunnskaper om transportbransjen.

I TLF er vi selvsagt glad for at Dag Rykkje tar seg tid til å møte oss, men mest av alt er vi spent på hvordan han ser på forslaget til transportregister vi har laget.

Heldigvis liker han det han ser og hører. TLF sitt forslag til transportregister er veldig bra, sier han. Her får man god oversikt, systemet er lett å bruke og det er et veldig godt verktøy for kontrollinstansene og for myndighetene i forhold til statistikk.

Se filmen som forklarer registeret her

Statistikk er viktig for kontrollmyndighetene og et slikt register vil medføre at de lettere kan målrette sine kontroller.

 

Vi får også tid til å vise frem litt av det omfattende billedmaterialet TLF sitter på etter litt mer enn et år på veien. Han følger interessert med og selv om han kjenner til mye av det vi viser ham er det artig å se bilder som bekrefter mistankene.

Etter et hyggelig møte er vi klar for å reise videre. Vi takker fint for at han tok seg tid til å møte oss, og som en avslutning sier han:

«Jeg følger med dere og dere gjør en god jobb. Stå på videre!»

 

 

Hvis du også mener at TLF gjør en god jobb kan du melde deg inn i TLF. Vi jobber mot sterke krefter og interesser, og det er kun når vi blir mange at vi virkelig kan påvirke.

TLF gir norske lastebilsjåfører en tydelig stemme i transportdebatten.

Bli medlem du også

Når du melder deg inn i TLF gjør du vår stemme tydeligere for kjøttvekta gjelder. Bli en TLF’er du også.
TLF har de mest fornøyde medlemmene og vi har åpent døgnet rundt hele året.