Det har gått en drøy måned siden TLF lanserte sitt forslag til Transportregister. Et slikt register er helt avgjørende hvis man ønsker å forandre transportbransjen og gi bileierne bedre rammevilkår og særlig de som ikke benytter seg av utenlandske kabotasjebiler og kombinerte transporter.

TLF jobber for at det naturlige valget når man har et transportbehov er en norsk transportør.
Man kan selvsagt akkurat som før velge å benytte seg av utenlandske transportører, men I TLF ønsker vi at ansvaret i større grad flyttes over på transportkjøper.

Akkurat som for de aller fleste andre bransjer som handler med utlandet, skal det kreve en del forarbeid for transportkjøper og denne må kunne gå god for at transportøren han «importerer» følger regler og forskrifter knyttet til godstransport i Norge.

En viktig faktor er allmenngjort minstelønn.

Etter at vi lanserte registeret som på en enkel og rimelig måte skal gi myndighetene oversikt over den internasjonale transporten i Norge, har vi fått gode tilbakemeldinger fra hele Skandinavia.

 

Ledere fra Politi, Vegtilsyn, Kripos, Statens Vegvesen, Svensk Politi, Svenske og Norske politikere og flere fagmiljø som Fartsskriver AS og Advokathuset Norman, som har hjulpet oss med lovverket knyttet til påseplikt og personvern.

Nå er det veldig hyggelig å registrere at også redaktør Haakon Førde i Norges største bransjemagasin tar bladet fra munnen og støtter opp om TLF’s transportregister.

Les hele lederen her eller trykk på bildet:

gode tilbakemeldinger

NLF, NTF og YTF deltar foreløpig ikke i debatten om TLF’s transportregister.

 

Les mer om TLFs Transportregister her.

Se hvordan registeret fungerer i denne filmen.

TLF gir norske lastebilsjåfører en tydelig stemme i transportdebatten.

Bli medlem du også