Vi ønsker med dette våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god jul.

Vi håper dere alle får en minnerik julefeiring med familie og venner, takker dere for samarbeidet i 2022, og ser samtidig frem til et nytt, innholdsrikt og godt nytt år i 2023.

god jul godt nyttårPå radioen spilles det nå «Driving home for Christmas»

-og tankene mine går til alle dere sjåfører der ute som kjører med julegavene til både små og store i lasten og som passer på at butikkene får nok julemiddager til oss alle i hyllene før julen ringes inn.

Dere er en slags moderne julenisse, tenker jeg, og jeg håper dere alle kommer dere trygt hjem til jul og at alle får en god julehøytid hjemme med deres nære og kjære.

 

Vi har også i år sett konsekvensene av etterslepet på vedlikeholdet av veiene våre, vi har sett konsekvensene av dårlig vintervedlikehold og jeg må si at jeg beundrer den stå på -viljen dere har til å utføre jobben deres.

Dere kjører på – lar lite hindre dere og sørger for at vi får det vi har bestilt til enhver tid. Jeg tror nok flere av dere kjenner på usikkerheten som råder i landet vårt nå, skapt av blant annet høye strøm og drivstoffpriser. Vi er inne i en vanskelig tid for landet og mange er bekymret. Hvor mye vil renten stige? Klarer vi å betale regningene våre og vil arbeidsplassen vår klare seg gjennom krisen?

Vi er og inne i en tid hvor det er særdeles viktig å være organisert. Det er bare når vi står sammen at vi kan sette press på politikere og myndigheter.

TLF – etablert for forandring

god julTLF ble etablert i 2017 for å sette lastebilsjåførenes sak på dagsorden. Helt siden starten har vi sett vekst i medlemstallene.

Sakte men sikkert styrker vi vår posisjon og dermed også våre medlemmers trygghet.

Jeg er stolt av å lede en organisasjon som tør utfordre de etablerte mønstrene i bransjen.  Det vil vi fortsette med og vil starte 2023 med å kjempe for retten til å kunne organisere seg hvor man vil og retten til å komme til forhandlingsbordet selv om man våger å ha egne meninger. Om alle i dette landet tenkte likt, ville utviklingen utebli.

 

Listen over saker for 2023 er lang. Vil vi omsider klare å heve diettsatsene? Vil vi få på plass flere døgnhvileplasser? Vi vil utfordre Arbeidstilsynet på sjåførenes HMS og mye mer.
Vi ser også at stadig flere bedrifter oppdager TLFs tariffavtale og fordelene man oppnår med samarbeidsmodellen som følger av denne og det er flott å se hvor godt avtalen fungerer ute i TLFs tariffbedrifter.

godt nyttårJeg vil med dette ønske TLFs medlemmer og alle andre sjåfører en fredfylt julehøytid og et riktig godt nytt år.

En varm hilsen også til alle dere som må holde hjulene i gang når julen ringes inn.

 

Ramona Lind

Forbundsleder

Transport og logistikkforbundet

 

 

Kjenner du dine rettigheter?

Alle som lever av lønnen sin bør være organisert i en arbeidstakerorganisasjon. Enten du er fast ansatt, lærling, midlertidig ansatt, student eller vikar, bør du ta steget inn i det organiserte arbeidslivet.

Bli medlem du også

Å være organisert er å være med på fellesskapet og bidra! Derfor er TLF et godt valg når du skal organisere deg.