Lotos Nordica er blitt en Fair Transportbedrift melder tungt.no og tankene våre går til hardtarbeidende seriøse norske bileiere. Hva føler de nå?

Fra lanseringen av Fair Transport

Fair Transport ble lansert som en kvalitetsmerking av transportører som skulle være trygge valg for transportkjøper. Man skulle styrke de norske bileierne som er i en kjempetøff konkurransesituasjon med utenlandske billigtransportører med en kvalitetsmerking.

Lanseringen var landsomfattende.

I starten var nåløyet for å kunne smykke seg med Fair Transport omfattende og vi vet at mange seriøse bileiere har lagt ned mye arbeid for å kunne godkjennes.

I tillegg har vel alle lest reportasjene i fagmedia hvor stolte bileiere har fortalt at de er blitt en Fair Transport bedrift.

 

For en tid tilbake var TLF innom anlegget til Lotos Nordica inne i skogen like ved Halden fengsel.

Dette var før de monterte den store porten. Man skulle vel tro at det skulle stå to nye norske trekkvogner der, men det var ikke helt slik det fremsto.

Plassen var fylt opp av litauisk registrerte Lotos vogntog og løse traller mens sjåførene gikk inn og ut av kontoret med papirer.

For oss fremstod det hele som en travel distributør av billige østeuropeiske vogntog i det norske markedet.

 

Denne visitten gjorde vi fordi vi vet at Lotos er på obs! listen til kontrollerende myndigheter. En liste som for øvrig er ganske lang.

At Lotos Nordica kan smykke seg med Fair Transport smaker vondt i vår munn og hva tilliten til kvalitetsmerkingen Fair Transport angår, så hadde den fått en knekk allerede før Lotos Nordica fikk diplomet.

Klikk på bildet for å se videoen fra lanseringen

Samarbeid
Under lanseringen av Fair Transport hadde NLF med seg sine samarbeidspartnere i Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet som snakket varmt om Fair Transport.

Hva tenker disse nå?

I TLF var vi skeptisk til Fair transport helt fra starten. Ideen var kjempegod, men en kvalitetsmerking som en organisasjon gir ut til sine kontingentbetalere og som skal kontrolleres av den samme organisasjonen kan ikke bli troverdig dessverre.

 

TLF har en egen kvalitetsmerking. Trygg Transport eller TT merkingen som vi kaller den, gis ut til TLFs tariffbedrifter. Her har TLF og våre tillitsvalgte innsyn i lønns og arbeidsvilkår og på den måten kan vi anbefale våre TT bedrifter som trygge valg ovenfor transportkjøper.

Kanskje NLF burde ta en prat med samarbeidspartnerne sine i Yrkestrafikkforbundet og Fellesforbundet og bli enige om at tariffavtale også bør være et krav for å få godkjenning.

Bare slik vil man kunne redde troverdigheten til Fair Transportmerkingen til NLF.

For oss i TLF ser det ut som om NLF er i ferd med å vanne ut det som skulle være et konkurransefortrinn.

 

I TLF føler vi med solide norske transportbedrifter i dag. Dere er tjent med en kvalitetsmerking som gir dere troverdighet og som er verdt alt arbeidet med godkjenning.

 

 

Har du planer om å organisere deg er TLF et godt valg.

Vi ivaretar din sikkerhet i ditt arbeidsforhold og i forhold som måtte dukke opp når du ferdes etter veien.

Bli medlem du også

Bli en TLFer du også. Da er du også med på å sette dagsorden i transportpolitikken.