21 år etter sin siste tale for LO kongressen, er det fortsatt få som slår Yngve Hågensen i legitimitet i kraft av sin integritet og ærlighet. En som kunne snakke med grasrota og også gi dem en lekse hvis det ble nødvendig.

 

For noen uker siden ble TLF kontaktet av den nå pensjonerte kontinentsjåføren Egil Sørensen, og han hadde en forespørsel som det ikke var mulig å avslå. Egil har fulgt TLF med stor interesse helt siden oppstarten og alle som kjenner Egil vet at han deler sitt engasjement med dem han har rundt seg.

En legende

En av Egils venner er den tidligere LO lederen Yngve Hågensen.

Egil hadde fortalt Yngve Hågensen mye om TLF og den gamle LO kjempen var blitt nysgjerrig på dette nye forbundet som har flyttet fagforeningskontoret ut på veien.

Nå lurte Egil på om det kunne være mulig å få til et møte når vi var i nærheten?

Vi svarte som sant var, at det ville være en stor ære å få besøk av Yngve Hågensen og valgte Svinesundparken Truckstop som møtested, slik at Yngve Hågensen fikk treffe oss i vårt rette element. .

 

 

Store Norske Leksikon skriver:
«Yngve Hågensen ble valgt til Landsorganisasjonens leder på LO-kongressen 1989. I 12 år var han den ubestridte lederen for nærmere én million fagorganiserte i Norge. Med sin særegne evne til å uttrykke seg klart og enkelt, sin medrivende stil på talerstolen og sitt sterke engasjement gav han lederrollen nærmest en ny dimensjon.
Hågensen hadde også en god evne til å kommunisere gjennom mediene, selv om mange mente at språket hans kanskje var litt for grovkornet til bruk utenfor veggene i Folkets Hus. Men han var tross alt “den siste proletaren” på LO-toppen, som alltid kalte en spade for en spade. Hans etterfølger i lederstolen ble en kvinnelig akademiker med en litt annen stil og form.»

Praten går lett fra første øyeblikk
Vi fortalte litt om bakgrunnen for at vi etablerte Transport & Logistikkforbundet og vi fortalte om hvordan vi har blitt møtt av de andre organisasjonene i transportbransjen.

Yngve Hågensen fortalte om sitt liv i fagbevegelsen og han han fortalte om å stå for det man tror på også når man møter motstand.
Det var ikke gitt på forhånd at en liten gutt som vokste opp på barnehjem, først i hjembyen Vardø, senere i Oslo, en dag skulle bli en av Norges aller mektigste menn.
Trusler var også en del av det å være LO leder, kunne Hågensen fortelle. Noen mer alvorlige enn andre. En dag fikk han en trussel om at noen ville tenne på huset hans, og det var spesielt å få telefonen en av de første dagene i ferien som fortalte at huset ditt står i full fyr.

Selv om Yngve Hågensen snart blir 84 år, er han en travel mann. Avtaleboken er tettskrevet, han holder fortsatt foredrag og senest 1 mai holdt han tale.

I en og en halv time varte møtet som var veldig hyggelig og for vår del svært inspirerende. Vi var enig i at vi skulle snakke fritt og at samtalen vi hadde skulle forbli i bussen.

Gjennom et langt liv i fagbevegelsen og i politikken er det særlig en ting som har vært en viktig rettesnor for Yngve Hågensen. Vi kunne sitere ham på det.

« Selv om man er uenig i sak, kan man være venner» Sitat: Yngve Hågensen.

TLF takker Yngve Hågensen for besøket. Vi synes at det var veldig hyggelig at du ville komme på besøk og lære mer om vårt lille forbund.

Vi ønsker også å takke Egil Sørensen som gjorde møtet mulig.

 

 

 

 

 

I et stadig tøffere arbeidsliv trenger du noen til å ivareta interessene dine. Det får du bare dersom du er fagorganisert!

Bli medlem du også

Å være organisert er å være med på fellesskapet og bidra! Derfor er TLF et godt valg når du skal organisere deg.