Tidligere i dag kom tungt.no med nyheten om at Emilian Tudor Jetzi hadde tapt i den såkalte Bring saken som har vært ført i Københavns Byrett. TLF har fått hele dommen i hende og lenger nede i saken kan man laste ned og lese dommen.

 

Dommen mot Emilian Tudor Jetzi har på nytt vist oss hvorfor vi trenger et regelverk som sikrer at arbeidsføre mennesker får muligheten til å skaffe seg inntekter til livsopphold under lovlige og ordnede forhold.

Bring Trucking’s sjåfører har ingen stemme og ingen politisk innflytelse.

Denne gruppens permanent nedprioriterte posisjon i samfunnet gjør at noen må stikke hodet frem på vegne av dem.

De lever sine liv nederst på samfunnets rangstige og hvordan skal arbeidstakere i fremtiden tørre å stå opp mot det de mener er urett, når man som enkeltperson kan dømmes til å betale et stort konsern sine saksomkostninger.

 

Fra en av våre danske kolleger har vi fått oversendt dommen i sin helhet.

Klikk på bildet for å lese hele dommen her.

 

Les hele dommen her

Det blir ekstra spesielt når vi leser dommen og kommer til side 46 der det heter:

«Han opfylder endvidere ikke betingelserne for at få feriepenge på 12,5 %, idet han fik løn under ferie. Idet loven ikke kan fraviges til ugunst for lønmodtageren finder retten imidlertid, at det må følge af lovens principper, at Emilian Tudor Jetzi, der fik løn under ferie, har ret til et ferietillæg på 1 %, jf. ferielovens § 23, idet han ellers ville blive stillet dårlige end en dansk arbejdstager, der modtager løn under ferie.

Den udbetalte løn for ansættelsesperioden udgør 189.678,07 kr., hvorfor ferietillægget udgør 18.968,00 kr.»

 

Dommen sier altså i klartekst at det er greit å tjene vesentlig mindre i lønn enn en dansk arbeidstaker, men når det kommer til ferietillegg/feriepenger, så er det viktig at det følger danske bestemmelser.

 

Nå er det vår tur til å stå opp for det som er rett. Vi ber om, og forventer, at de som ropte på endringer (se vår sak om Bring fra 4. oktober 2018), tar de grep som er nødvendige for å sikre at dommen fra Københavns Byrett ikke blir stående som fasiten for hvordan vi behandler noen av våre mest utsatte medmennesker.

 

TLF gir norske lastebilsjåfører en tydelig stemme i transportdebatten.

Bli medlem du også