Etter hektisk møtevirksomhet i østlandsområdet setter vi oss i bilen og legger kursen mot Vestlandet hvor vi også får travle dager i uken som kommer. Turen går over Haukelifjell på E 134 og vi har blitt tipset av flere sjåfører om den lille kafeen «Vetlelia» ved bommen på Liamyrane et lite stykke før man kommer ned til Røldal.

Når vi kjører over Haukelifjell er det middagstid og vi bestemmer oss for å prøve ut det omtalte stedet.

 

mett og glad
Gunnar Nordvik får «opplæring» bak disken.

Vi blir tatt imot på beste måte av Tove Iren Rui som driver kroen.

Vetlelia er en liten, meg også en veldig trivelig kafe.

Menyen tilbyr sultne mager et godt og variert utvalg av fristelser og inneholder også god og tradisjonsrik husmannskost.

Tove Iren Rui forteller at god sunn husmannskost er et satsingsområde for veikroen.

 

 

 

vetlelia

 

Vi kan melde om god mat og store nok porsjoner. Kaffe er med på kjøpet og prisene på måltidene er gunstige.

Tove Iren Rui forteller at yrkessjåførene er et viktig satsingsområde og i tillegg til god mat tilbys gratis dusj og rene toaletter.

I tillegg er det gode parkeringsmuligheter for vogntog og det er tilrettelagt for døgnhvile.

 

 

 

 

 

Petter Straume, som kjører for Tipp Transport er innom i samme ærend som oss. Han forteller at han alltid stikker innom Vetlelia når han kan, enten for å spise middag eller bare for en kopp kaffe og en prat.

Tove Iren Rui har drevet kafeen i omtrent to år nå og driften går greit. Likevel er det ikke tvil om at dette opptar det meste av tiden hennes. Selv sier hun at det er en livsstil. En hyggelig livsstil.

 

 

 

Likevel truer mørke skyer. Det skal gjøres omfattende utbedringsarbeider med tunnelene på strekningen, noe som innebærer lange perioder med stengt vei.

Rui er usikker på hvordan disse veistengningene vil påvirke kafeens omsetning.

I TLF håper vi at det går bra, for vi blir glad når vi kan nyte vår middag på slike steder som «Vetlelia.»

Den gode maten, den gode stemningen, dusjmuligheter, rene toaletter og en god oppstillingsplass er oppskriften på noe vi har alt for lite av her i landet.

 

Har du ikke oppdaget Vetlelia veikro enda er det bare å merke seg adressen. Her føler man seg virkelig velkommen som yrkessjåfør.

Kafeen ved den nedlagte YX-stasjonen langs E134 ovenfor Røldal er absolutt verdt et besøk. Bak disken stiller innehaver Tove Iren Rui med skikkelig hjemmelaget mat for sultne veifarende.

TLF anbefaler Vetlelia på det varmeste og ønsker Tove Iren Rui lykke til videre. Hun gjør en god og viktig jobb for oss som lever livet på veien.

 

Har du vurdert medlemskap i TLF?

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger.