Det er bekreftet at både Scania, Volvo, MAN, Renault, DAF og Mercedes-Benz vil stille med stands under årets transportmesse. I tillegg kommer en lang rekke øvrige utstillere og tilbydere, som sammen vil garantere et spennende besøk første helgen i september.

Oppdatering:

Det er hele 10 lastebilmerker (over 16 t) som stiller:

DAF – Ford – Iveco – MAN – Mercedes – Renault – Volvo – Scania – Sisu – Tatra

Syv år har gått siden forrige transportmesse på stripa på Gardermoen. Magnussen arrangerte riktig nok messe i 2015, men det var på Hellerudsletta. I ettertid har de planlagte messene blitt avlyst både i 2017 og i 2019.

Her finner du alt om årets messe

transportmessaTrucker’s night

I 2017 ble det i stedet invitert til en gedigen sjåførfest med konvoi, grilling og giftermål på menyen.

Nå forteller Magnussen at flere utstillere lenge har etterspurt en ny utgave av arrangementet på Gardermoen, der tilbydere og brukere av transportmateriell møtes utendørs, med én felles «publikumsgate».

Hele utstillerområdet på Gardermoen er oppgradert og har tre serveringssteder fordelt langs den ene felles utstillergata messekonseptet er så godt kjent for. Dermed blir det vesentlig kortere å gå for å få en matbit eller noe å drikke, enten man er publikummer eller utstiller. Nytt er det også at festivaltoaletter er byttet ut med skikkelige vannklosetter.

– Resepten bak Gardermoen-messene er svært enkle, og selv om den defineres som ei transportmesse anses dette folkelige arrangementet like mye som et stort nasjonalt bransjetreff, eller en markedsplass, forklarer Magnussen.

 

transportmessaHelt siden første arrangement i 2003 har Gardermoen-messen vært et populært samlingspunkt for yrkessjåførene.

«De gleder seg, de mer enn halvt tusen vogntogene som i messehelgen avholder sitt eget «bransje-julebord» i grustaket til Øynebråten. Og konvoi til messa, som oser av pur yrkesstolthet & entusiasme, Og, man klarer aldri å dyrke fagmiljøer – mennesker imellom – uansett lynraske internet-linjer eller annet teknologisk apparatur der man måtte se kolleger via en skjerm… For ikke å snakke om rekruttering», påpeker Magnussen.

 

 

 

transportmessaTruckers’ Camp
Trailerparkingen, (sjåførenes eget felles «bransje-julebord») er som vanlig i grustaket til Helge og Olav Øynebråten Transport, som velvillig og helt gratis huser parkering for hundrevis av trailere under messedagene. Her blir det salg av grillmat fredag/lørdag ettermiddag/kveld. Gratis sjåførfrokost i det store grå teltet i parkeringen lørdag og søndag morgen/tidlig formiddag. Gratis non-stop shuttlebusser mellom OSL, trailerparkeringen og messeområdet. Gratis dusjmuligheter.

 

 

transportmessaEneste fagforening på messen

Det er viktig at en samlet lastebilnæring stiller opp når transportbransjen skal vise frem sine produkter og tjenester.

Vi finner det derfor litt underlig at Transport & Logistikkforbundet i år er den eneste fagforeningen med egen stand på årets viktigste møteplass for transportnæringen.

Nysgjerrig på TLF?

Du finner oss på messen.

 

Er du ikke medlem? Det kan du enkelt gjøre noe med.

Bli medlem du også