1. mai er heldigvis nesten alle arbeideres fridag, men ser man nærmere på feiringen av dagen ser man at den politiske venstresiden har satt mer og mer farge på dagen.

Dette har over tid ført til at vanlige arbeidsfolk med en mer moderat politisk holdning holder seg unna 1. mai feiringen, men en kjærkommen fridag er det jo for arbeidsfolk flest.

At venstresiden hevder at de «eier» denne dagen tror vi folk kan leve greit med.1. mai

Vanlige arbeidsfolk holder seg unna og nyter fridagen samtidig som venstresiden vaier med de røde fanene og paroler som boikott Israel, støtt Palestina!

 

 

 

I Transport & Logistikkforbundet (TLF) har vi helt siden starten kjent fagbevegelsens vrede på kroppen og for oss blir venstresidens paroler om meningsmangfold, ytringsfrihet, solidaritet og nei til mobbing hyklerisk.

 

For disse parolene gjelder bare for dem som er med i det gode selskap.

Vår feil var at vi etablerte en fagforening som ikke samsvarer med LO og YS sin politikk.

Man finner ingen paroler i 1 mai toget som sier at de som ikke er enig med oss skal ties og svertes.

Slike paroler skulle man båret for det er sannheten i norsk fagbevegelse.

 

  1. mai er bare en dag og den kan ikke gjøre så stor skade. Den radikale venstresiden derimot, er i ferd med å bli en trussel for arbeidsfolk fordi de skyver mannen i gaten bort fra fagbevegelsen. Når LOs tillitsvalgte går ut og hevder at «vi eier fagbevegelsen og vi eier tariffavtalene» oppnår man det motsatte av hensikten. Vanlige arbeidsfolk vil rett og slett ikke ha noe med dem å gjøre.
    I dette perspektivet blir togene og parolene et bilde på hvorfor fagbevegelsen er på vikende front.

For oss i TLF er kampen for norske yrkessjåfører og norske transportbedrifter det viktigste. Vi kan gjøre mye for å bedre forholdene i bransjen om vi bare tar i bruk de lovene og reglene vi allerede har.
Man skulle tro at kapitalkreftene skulle være vår tøffeste motstander. Det er de ikke.

Vår tøffeste motstander på veien for anstendige lønns og arbeidsforhold i transportbransjen er LO og YS. Altså fagbevegelsen. Kampen om medlemmene, kampen om makten og kampen for posisjonene er viktigere enn saken.

Derfor vil vi i TLF benytte arbeiderenes dag 1. mai til å varsle LO og YS om at kampen skal fortsette!1. mai

TLF skal fortsette å jobbe for våre medlemmer og deres kolleger, også i året som kommer.

For dere eier ikke retten til å organisere, dere eier ikke retten til tariffavtaler og dere klarer ikke å tie i hjel deres meningsmotstandere.

 

 

Aldri har det vært viktigere å organisere seg enn det er i dag. Skal fagbevegelsen ha en fremtid må fagbevegelsen gi plass til alle. Den venstrevridde radikaliseringen vi ser i dagens fagbevegelse hører en annen tid til.

TLF jobber for en fagbevegelse hvor vanlige arbeidsfolk føler seg hjemme. En politisk uavhengig fagbevegelse som har fokus på norske arbeidstakere og deres utfordringer.

 

God 1. mai.

Vårt beste våpen i kampen for den norske transportbransjen er medlemmene vi har i ryggen.

Bli medlem du også

TLF er Fagforeningen som kan bransjen og som våger å ha egne meninger.